Kako se koristiti tehnikom Sous Vide na Electrolux parnoj pećnici

Rješenje

Kuhanje tehnikom Sous Vide čuvaju se vlažnost, arome, hranjive tvari i okusi, a rezultat je profesionalno pripremljeno jelo. Glavna je prednost tehnike Sous Vide da gotovo u potpunosti uklanja opasnost od prekomjernog kuhanja. Budući da se namirnice pirjaju u vlastitim sokovima u zatvorenim vrećicama, okusi svega što pripremate na ovaj način postaju intenzivniji. Ovu značajku pronaći ćete na Electrolux SteamPro pećnicama.

Tehnika Sous Vide obično se povezuje s pripremom mesa, ali možete ju upotrijebiti i za pripremu morskih plodova, peradi, povrća i krumpira. Možete pripremiti i jaje kako biste dobili savršeno formiran bjelanjak i tekući žutanjak.

Što će vam trebati?

Osim ProSteam pećnice, trebat će vam vrećice za sous vide i uređaj za vakuumiranje.

Vrećice za sous vide

Vrećice za uređaj za vakuumiranje koje proizvodi Electrolux dizajnirane su tako da se mogu reciklirati i izrađene su od više recikliranog plastičnog materijala u usporedbi s prošlim modelima*. Također su izrađene uz proizvodnju do 40 % manje CO2 emisija nego prije**. Vrećice su kompatibilne s pećnicama s funkcijom sous vide, uređajima za vakuumiranje i ladicama s uređajem za vakuumiranje.

Reciklirajte vrećicu nakon upotrebe. Uklonite sve ostatke hrane kako biste izbjegli kontaminaciju u kanti za recikliranje. Vrećicu možete baciti u kantu za plastiku.

*Vrećica je izrađena od materijala NEXT FLEX MP0X (Format>A4) koji se može reciklirati sukladno normi EN 13430 (istovjetno DIN EN 13430)

**Prema Procjeni životnog ciklusa (LCA) koju je proveo Electrolux

Uređaj za vakuumiranje

Za zatvaranje vrećica za sous vide bit će vam potreban uređaj za vakuumiranje. Dostupni su stolni modeli i modeli ugrađeni u ladice. Stolni uređaj za vakuumiranje nudi mnogo prednosti kako biste eksperimentirali s kuhanjem tehnikom sous vide bez puno muke. Naši su uređaji za vakuumiranje fleksibilni i jednostavni za upotrebu.

Ako želite svoju tehniku Sous Vide podići na višu razinu, opremite svoju kuhinju ladicom s ugrađenim .

uređajem za vakuumiranje

Kako se koristiti tehnikom Sous Vide?

4. Namjestite vrijeme kuhanja

5. Namjestite temperaturu
6. Pritisnite START

Savjeti

  • Preporučujemo kratko popržiti crveno meso na tavi ili roštilju nakon upotrebe funkcije sous vide kako bi meso dobilo hrskavu koricu
  • Ako pripremate više komada peradi ili ribe u istoj vrećici, složite ih jedan uz drugoga umjesto jedan na drugoga jer će se tako bolje skuhati
  • Priprema unaprijed zamrzavanjem vakuumiranih namirnica: plastične vrećice iz zamrzivača izravno stavite u pećnicu kad upotrebljavate funkciju Sous Vide


Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete

pronaći ovdje.

Sad kad ste naučili upotrebljavati tehniku Sous Vide,

kliknite ovdje i saznajte više o kuhanju na pari.

Je li vam ovaj članak bio koristan?