Kako se koristiti tehnikom Sous Vide na Electrolux parnoj pećnici
Rješenje
Kuhanje tehnikom Sous Vide čuvaju se vlažnost, arome, hranjive tvari i okusi, a rezultat je profesionalno pripremljeno jelo. Glavna je prednost tehnike Sous Vide da gotovo u potpunosti uklanja opasnost od prekomjernog kuhanja. Budući da se namirnice pirjaju u vlastitim sokovima u zatvorenim vrećicama, okusi svega što pripremate na ovaj način postaju intenzivniji. Ovu značajku pronaći ćete na Electrolux SteamPro pećnicama.
Tehnika Sous Vide obično se povezuje s pripremom mesa, ali možete ju upotrijebiti i za pripremu morskih plodova, peradi, povrća i krumpira. Možete pripremiti i jaje kako biste dobili savršeno formiran bjelanjak i tekući žutanjak.
Što će vam trebati?
Osim ProSteam pećnice, trebat će vam vrećice za sous vide i uređaj za vakuumiranje.
Vrećice za sous vide
Vrećice za uređaj za vakuumiranje koje proizvodi Electrolux dizajnirane su tako da se mogu reciklirati i izrađene su od više recikliranog plastičnog materijala u usporedbi s prošlim modelima*. Također su izrađene uz proizvodnju do 40 % manje CO2 emisija nego prije**. Vrećice su kompatibilne s pećnicama s funkcijom sous vide, uređajima za vakuumiranje i ladicama s uređajem za vakuumiranje.
Reciklirajte vrećicu nakon upotrebe. Uklonite sve ostatke hrane kako biste izbjegli kontaminaciju u kanti za recikliranje. Vrećicu možete baciti u kantu za plastiku.
*Vrećica je izrađena od materijala NEXT FLEX MP0X (Format>A4) koji se može reciklirati sukladno normi EN 13430 (istovjetno DIN EN 13430)
**Prema Procjeni životnog ciklusa (LCA) koju je proveo Electrolux
Uređaj za vakuumiranje
Za zatvaranje vrećica za sous vide bit će vam potreban uređaj za vakuumiranje. Dostupni su stolni modeli i modeli ugrađeni u ladice. Stolni uređaj za vakuumiranje nudi mnogo prednosti kako biste eksperimentirali s kuhanjem tehnikom sous vide bez puno muke. Naši su uređaji za vakuumiranje fleksibilni i jednostavni za upotrebu.
Ako želite svoju tehniku Sous Vide podići na višu razinu, opremite svoju kuhinju ladicom s ugrađenim .
Kako se koristiti tehnikom Sous Vide?
4. Namjestite vrijeme kuhanja
5. Namjestite temperaturu
6. Pritisnite START
Savjeti
- Preporučujemo kratko popržiti crveno meso na tavi ili roštilju nakon upotrebe funkcije sous vide kako bi meso dobilo hrskavu koricu
- Ako pripremate više komada peradi ili ribe u istoj vrećici, složite ih jedan uz drugoga umjesto jedan na drugoga jer će se tako bolje skuhati
- Priprema unaprijed zamrzavanjem vakuumiranih namirnica: plastične vrećice iz zamrzivača izravno stavite u pećnicu kad upotrebljavate funkciju Sous Vide
Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete
Sad kad ste naučili upotrebljavati tehniku Sous Vide,
Je li vam ovaj članak bio koristan?
Povezani članci
- Simboli i funkcije na vašoj Electrolux pećnici
- Pećnica stvara buku kada koristim funkciju ventilatora
- Kako se koristiti funkcijom AquaClean za čišćenje Electrolux pećnice
- Ventilator za hlađenje pećnice radi stalno
- Kako se koristiti funkcijom za pirolitičko čišćenje na Electrolux pećnici
- Pećnica prikazuje poruku o pogrešci C1, C2, C3, C4
- Parna pećnica Electrolux - Kako koristiti različite razine pare i za koja jela su dobre? (video)
- Pirolitička funkcija samočišćenja pećnice daje loše rezultate
- Sat pećnice bljeska - podešavanje sata
- Pećnica prikazuje oznaku SAFE ili simbol lokota