Spremite besprijekornu ribu punog okusa u parnoj pećnici
Rješenje
Kuhanje ribe u parnoj pećnici je jednostavno kao i ukusno. Parenje održava ribu vlažnom i čvrstom te je brže i lakše nego što možda mislite.
Besprijekorna riba punog okusa
Općenito, preporuka je koristiti malo nižu temperaturu, posebno kada je riječ o ribljim fileima. Pokušajte zadržati temperaturu oko 80°C tijekom parenja fileta na programu Potpuna para (Full Steam). Koliko dugo treba kuhati ribu, ovisi o temperaturi pećnice i temperaturi jezgre. Savjet kuhara je da koristite sondu kako biste mogli pratiti temperaturu jezgre, a ona se razlikuje ovisno o ribi.
Ne postoji najbolji fileti ribe za kuhanje na pari ili najbolji način za spremanje ribe na pari, pokušajte kuhati svoju omiljenu vrstu ribe! Savjet je da prije kuhanja umotate riblje filete u nešto, npr. kupus, blitvu ili morske alge. Možete pokušati dodati malo začina i ulja prije zamotavanja kako biste dobili još više okusa.
Ostale ribe
Cijela riba
Prilikom kuhanja cijele ribe koristite programe Visoka vlažnost ili Srednja vlažnost, sporo kuhanje sprečava da se riba raspadne prije nego što se skuha u jezgri.
Riba mousseline
Prilikom izrade ribljih mousselina poput terrina ili quenellesa, para je sjajna jer ima blagi utjecaj u odnosu na kipuću vodu. Mousseline ima osjetljivu teksturu i kada se sprema na pari se ne raspada i ne ostavlja aromu iz vode.
Recept: brancin u slanoj kori
Sastojci za dvije osobe
2 cijela brancina (svaki 400 gr.), 2 kg aromatične soli
Sastojci za aromatičnu sol
2 kg grube soli, 1 limun, 10 ružičastih papričica (suhih), 20gr miješanog aromatičnog bilja (kadulja, ružmarin i timijan)
Pribor: emajl posuda za pečenje
Poslužite uz prilog ili po vašem izboru, npr. pečeni krumpir i povrće
Koraci za aromatičnu sol:
Operite i osušite aromatično bilje i nasjeckajte.
U zdjeli pomiješajte začinsko bilje s grubom soli, naribanim limunom (samo žuti dio) i ružičastom paprikom.
Smjesu stavite na pladanj i pecite na 120°C uz statički način rada 40 minuta, ostavite da se ohladi.
Koraci za brancina u soli:
Ribe očistite (ostavite ljuske), operite ih pod tekućom vodom i dobro ih osušite.
Na dno pladnja posipajte sloj soli, stavite brancin i potpuno ih prekrijte ostatkom aromatične soli.
Postavka kuhanja: Ovisno o vašoj pećnici (sa ili bez Steamify)
- Steamify na 130°C 20 min. Razina: 2 ili
- Vlažnost Visoka 130°C 20 min. Razina: 2
Odličan ukus na lagani način
Naše pećnice sa SteamBoost opcijom nude tri razine pare. Namjenski programi za pečenje i prženje kao i jedan program s samo parom za nove razine ukusa, hrskavosti i vlažnosti.
Otkrijte naše pećnice SteamBoost
Je li vam ovaj članak bio koristan?
Povezani članci
- Kako se koristiti funkcijom AquaClean za čišćenje Electrolux pećnice
- Pećnica prikazuje SIGURNO ili simbol lokota
- Kako dizati tijesto u pećnici, ako nije opremljena posebnim programom?
- U parnoj pećnici napravite zdrave grickalice
- Simboli i funkcije na vašoj Electrolux pećnici
- Kondenzacija/voda/vlaga skuplja se u pećnici, unutar vrata pećnice i između staklenih ploča
- Voda na kuhinjskom podu tijekom pečenja
- Kako ukloniti kamenac na Electrolux parnoj pećnici
- Kako se koristiti tehnikom Sous Vide na Electrolux parnoj pećnici
- Kako se koristiti funkcijom za pirolitičko čišćenje na Electrolux pećnici