Kako se koristiti tehnikom Sous Vide na AEG parnoj pećnici?
Rješenje

Potpuno promijenite svoj dosadašnji način kuhanja zahvaljujući funkciji Sous Vide na svojoj AEG pećnici. Primjenom ove tehnike čuvaju se vlažnost, arome, hranjive tvari i okusi, a rezultat je profesionalno pripremljeno jelo. Budući da se namirnice pirjaju u vlastitim sokovima u zatvorenim vrećicama, okusi svega što pripremate na ovaj način postaju intenzivniji, a opasnosti od prekomjernog kuhanja gotovo da i nema. Ovu značajku pronaći ćete na AEG SteamPro pećnicama.
Što će vam trebati?
Osim ProSteam pećnice, trebat će vam vrećice za sous vide i uređaj za vakuumiranje.
Vrećice za sous vide
Vrećice za uređaj za vakuumiranje koje proizvodi AEG dizajnirane su tako da se mogu reciklirati i izrađene su od više recikliranog plastičnog materijala u usporedbi s prošlim modelima*.
Također su izrađene uz proizvodnju do 40 % manje CO2 emisija nego prije**. Vrećice su kompatibilne s pećnicama s funkcijom sous vide, uređajima za vakuumiranje i ladicama s uređajem za vakuumiranje.
Reciklirajte vrećicu nakon upotrebe. Uklonite sve ostatke hrane kako biste izbjegli kontaminaciju u kanti za recikliranje. Vrećicu možete baciti u kantu za plastiku.
* Vrećica je izrađena od materijala NEXT FLEX MP0X (Format>A4) koji se može reciklirati sukladno normi EN 13430 (istovjetno DIN EN 13430)
** Prema Procjeni životnog ciklusa (LCA) koju je proveo AEG.
Uređaj za vakuumiranje
Za zatvaranje vrećica za sous vide bit će vam potreban uređaj za vakuumiranje. Dostupni su stolni modeli i modeli ugrađeni u ladice. Stolni uređaj za vakuumiranje nudi mnogo prednosti kako biste eksperimentirali s kuhanjem tehnikom sous vide bez puno muke. Naši su uređaji za vakuumiranje fleksibilni i jednostavni za upotrebu.
Ako želite svoju tehniku Sous Vide podići na višu razinu, opremite svoju kuhinju ladicom s ugrađenim uređajem za vakuumiranje.
Kako se koristiti tehnikom Sous Vide?
1. Napunite spremnik za vodu do najviše razine kako je naznačeno i gurnite spremnik na mjesto
2. Stavite namirnice u vrećicu za sous vide i vakuumski zatvorite. Vrećicu stavite na rešetku na trećoj razini u pećnici.

Savjeti
- Preporučujemo kratko popržiti crveno meso na tavi ili roštilju nakon upotrebe funkcije sous vide kako bi meso dobilo hrskavu koricu
- Ako pripremate više komada peradi ili ribe u istoj vrećici, složite ih jedan uz drugoga umjesto jedan na drugoga jer će se tako bolje skuhati
- Priprema unaprijed zamrzavanjem vakuumiranih namirnica: plastične vrećice iz zamrzivača izravno stavite u pećnicu kad upotrebljavate funkciju Sous Vide
Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik.
Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.
Sad kad ste naučili upotrebljavati tehniku Sous Vide,